Logo Free Spirits Film

Verslagen / Het Kantoor van Nu: een ruimte voor bezinning, inspiratie en creativiteit

 

 

 

 

 

 

 

 Gouda kent vele oude monumenten. Een er van is Het Kantoor van Nu, een mooie, lichte moderne ruimte in een oude gerenoveerde kerk uit de 19e eeuw. Een verborgen oase in de binnenstad van Gouda.  De ruimte wordt beheerd door directeur Anke Meerding, loopbaancoach , samen met andere loopbaancoaches

Het kantoor van Nu is geïnspireerd door de SIMA- methode, waarbij innerlijke motivatie de bron is van al het handelen van de mens. De eigenwaarde en geloof in eigen kunnen worden hierbij gestimuleerd.

De ruimte wordt verhuurd aan bedrijven en ook worden er regelmatig workshop en trainingen gegeven.

Kunstexposities

De sfeerrijke ruimte is uitermate geschikt voor kunstexposities, de ruimte is voorzien van een functioneel ophangsysteem voor schilderijen en ook andere kunstobjecten kunnen er worden ten toon gesteld. Er is ook een bar achter in de zaal.

Momenteel tot 30 januari is de ruimte ingericht met allerlei wol landschappen, gemaakt door Eugenie Ligthart: Landscapes in wool.  Zij maakt deze wol creaties  op een traditionele ambachtelijke wijze.

Landschappen van wol

De wol die wordt gebruikt is van zeldzame schapen. Landscapes in wool neemt je mee naar de thuisgronden van het Hongaarse Rackaschaap, de Russische Romanov en de Afghaanse Karakul. Ligthart vervaardigt indrukwekkende wand en vloerkleden uit de geschoren wol van deze bijzondere schapen soorten. Eugenie Ligthart vertelt: ‘Op een dag liep ik mee met een schaapherder en zijn schapen. Het landschap, de kudde, het rustige tempo waarin we voortbewogen en het geluid van grazende schapen waren bijna hypnotiserend ’.

De ambachtelijk gemaakte kleden stralen rust, duurzaamheid en traditie uit. Het werk schreeuwt niet om aandacht, maar kan tegelijkertijd onmogelijk onopgemerkt blijven. Ligtharts landscapes herbergen kunst en de liefde voor het vak.

Er zijn niet alleen deze wollen landschappen te bewonderen, maar ook kleding gemaakt van deze schapenwol. (zie foto’s).

Adem & Hartslag

Behalve deze ambachtelijke unieke kleden van wol, staan er ook twee prachtige, sierlijke bronzen beelden van beeldend kunstenaar Jacoline Brak, alleen al om deze te zien is een bezoek aan Het Kantoor van Nu de moeite waard.

Verwacht worden de kunstenaar Harry Stangenberger van half februari tot en met woensdag 16 maart. En vanaf 21 maart zes weken lang een gecombineerde expositie van zeven beeldend kunstenaars uit Gouda met een documentaire Adem & Hartslag van 42 minuten over hen. De Opening is 19 maart van 16.00- 19.00u. In de zes weekse periode zit het Open Atelier weekend op 9 en 10 april  ook in.

De Landscapes in Wool zijn nog tot 30 januari te bekijken.

Het Kantoor van Nu, Peperstraat 20, Gouda.

Bezoektijden donderdag, vrijdag van 12.00 uur- 17.00 uur.

Zaterdag: 11.00- 14.00 u.

Of bel 06-2294 8876 voor een persoonlijke rondleiding.

Voor meer informatie: www.hetkantoorvannu.nl

* Zie ook artikel met betere foto's in Blendl, Reporters Online,Myjour en eLinea.

Jaap Mees